Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (2023)

Waarom kiezen voor het merk Metzeler ?

Voorstelling van de fabrikant

Het Duitse merk staat bekend om zijn avant-garde en zijn sterke gevoel voor innovatie en stelt zijn klanten ter beschikking, al meer dan 150 jaar, van de banden voor motorfietsen van topklasse die zich onderscheiden door zowel hun esthetiek als hun prestaties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze unaniem worden geaccepteerd door specialisten en fabrikanten die niet hebben geaarzeld om de banden goed te keuren. Onder de weggebruikers is het Duitse merk ook een referentie die ruimschoots aan ieders verwachtingen voldoet. is een Metzeler Duitse fabrikant die zich uitsluitend heeft gespecialiseerd in de vervaardiging van motorfietsbanden. Het begint allemaal met 1863 terwijl Robert Friedrich Metzeler opent een rubberverkoopmaatschappij in München (Duitsland). Tot 1975 produceerde de fabriek autobanden (touring) en motorbanden. Vanaf 1979 besliste de directie echter om de activiteit alleen nog maar te richten op de motoruitrusting. Dankzij zijn jarenlange ervaring positioneert de Duitse fabrikant zich op deze manier op de markt als marktleider op het gebied van het een van de leiders in het segment van de motorbanden.

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (1)

(Video) Metzeler Roadtec 01 Tyre Update and Review

Een status die het bedrijf natuurlijk opeist dankzij zijn team van ingenieurs en experts, dat voor een groot deel bestaat uit gepassioneerde motorrijders. Ze zijn zich bewust van de behoeften en verwachtingen van de gebruikers en nemen actief deel aan het ontwerp van steeds beter presterende en responsieve banden op de weg. De band Metzeler staat bekend om zijn nauwgezetheid zowel in bochten als in rechte lijnen, zijn de lange levensduur, zijn greep, het onderhoud tijdens de versnellingen en de verkorting van de afstand tot de remwerking.

De banden Metzeler

Reeks motorbanden

Bent u op zoek naar een set banden voor uw Yamaha, Kawasaki of Suzuki roadster? Geen probleem, het gamma gommen Metzeler bestaat uit een grote verscheidenheid aan gummen en gommen banden voor alle soorten tweewielige machines, rijden op asfalt of off-road. In het bijzonder zijn er producten voor de uitrusting van de sportwegen, het sportvrouwen, het scooters of de roadsters. In termen van bouwwerken, het bandenassortiment van de Duitse fabrikant omvat met name diagonaalbanden. Nog steeds gebeld dwarsbanden of conventionele banden, deze zijn ontworpen op basis van een structuur waardoor ze zeer dynamisch. Zij zijn geassocieerd met diagonale gordelbanden, waarvan de structuur is gemaakt met een karkas gemaakt van twee met elkaar verweven lagen. Een van de lagen vertegenwoordigt de gordel, die tot taak heeft de vervorming door middelpuntvliedend smeden te verminderen, terwijl het karkas de functie heeft om de bandstijfheid, evenals hun laadvermogen. Echter, als u op zoek bent naar een band die goede gewichtsverminderende eigenschappen heeft, hoge snelheidsprestatie en stabiliteit in bochten, adviseren wij in plaats daarvan een radiaalgordelband, gewoon "radiaalbanden" genoemd. Dit type rubber is ook zeer stijf en zal perfect passen bij de beroepspiloten.

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (2)

De laatste hoofdcategorie banden die bij het bedrijf aanwezig zijn, zijn radiaalbanden en staalband bij 0 die, net als de andere hierboven genoemde, vooroploopt bij de vooruitgang op het gebied van hoge kwaliteit, d nieuwigheid, van optreden en naar technisch. Of het nu op een autosnelweg of een traject, binnen regenachtig weer of in droog weer, het autobanden Metzeler garanderen een uitstekend rijcomfort, perfecte veiligheid en buitengewone prestaties.

(Video) Michelin Anakee 3 or Metzeler Tourance Next Tyres - Why we changed back!

Wat zijn de beste banden Metzeler ?

Metzeler heeft verschillende bandmodellen om uit te kiezen. Het merk maakt tests van de banden in alle omstandigheden: droog en nat wegdek, om hun beste weg- en terreingedrag te bepalen. Of u nu in een Honda, Harley Davidson of Triumph rijdt, of u nu de voorkeur geeft aan trail, cross country, uithoudingsvermogen of rijden, deze lijst met een paar modellen zal de meest veeleisende onder u interesseren. De meeste van deze nieuwe modellen omvatten de technologie Interact™.

  • Roadtec™ Z8 Interact™ Tec™ Z8 Interact™ Dankzij de Interact™-technologie die het integreert, maakt dit model het mogelijk om veilig lange afstanden afleggen.
  • Inderdaad, zijn mooie sculptuur vertrouwt hem met zijn mooie sculptuur soelaas en beheersbaarheid, terwijl het de bestuurder een echte rijplezier. Dus, wat de weersomstandigheden ook zijn, u kunt zonder zorgen de weg op. Het heeft een gehalte van 70% siliciumdioxide, een troef om de kilometrage te optimaliseren en de balans te bewaren wanneer de snelheid toeneemt.
  • Roadtec™ Z8 Interact™ Tec™ Z8 Interact™ in versies (M) en (O) Dit model is de nieuwe referentie op het gebied van natte prestatie en veiligheid. Hij werd ook gekozen als een " Banden van het jaar 2012 "door Motorrad Magazine 1 en MCN Magazine 2.
  • Sportec™ M5 Interact™ Interact™ Interact™ Interact™ Interact™ Dit model biedt prestaties op maat om een goede feedback te geven, ongeacht de rijomstandigheden en de hoek die u neemt in de bochten......

Racetec™ Interact™ Interact™ Interact™ K3 Dit is het eerste model in de Racing-serie dat is Supersport uitgerust met Interact-technologie. Dankzij zijn functies zorgt de Racetec™ Interact™ K3 ervoor dat u met de Racetec™ Interact™ K3 uitstekende prestaties op elk circuit. Conclusie: een goede band voor een soepele rit!

Geschiedenis van Metzeler

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (3)

(Video) COMPARATIVA NUEVA HONDA CB500X 2022 VS CB500X 2021 Jappitel

Robert Friedrich Metzeler[/caption] L geschiedenis van Metzeler begint met 1863 met de oprichting van het bedrijf door Robert Friedrich Metzeler. In 1890 werd de fabrikant de fabrikant van de leider op het gebied van de luchtvaartkunde door een nieuw materiaal te ontwikkelen voor katoen en rubber die dan zal worden gebruikt om de luchtschepen te bouwen. In 1945 werd de fabriek tijdens de oorlog volledig verwoest. Echter, het werd snel herbouwd en de duits merk snel zijn activiteiten weer op gang gebracht. In 1974 lanceerde de fabrikant de eerste laaggeprijsde band op de Europese markt, gevolgd door de eerste laaggeprijsde band die in 1978 op de Europese markt werd gebracht eerste Tubeless band. In 1979 heeft het bedrijf om financiële redenen een nieuwe strategie aangenomen. Vervolgens besloot het bedrijf zich uitsluitend te richten op de productie van motorbanden. 1986 markeert een beslissend keerpunt voor. Inderdaad, dat jaar, de Groep van bedrijven Pirelli koopt de Duitse fabrikant en integreert hem in zijn groep. Drie jaar later, in 1989, Metzeler Reifen GmbH is gemaakt. In 2000 heeft de grootste motorband ter wereld (243 millimeter) komt uit de fabrieken van dit nieuwe bedrijf dat als missie heeft om specifiek aan de verwachtingen van iedereen te voldoen motorrijders.

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (4) Giacomo Agostini en Alan Barnett tijdens de Junior TT 1969

De merkidentiteit

Slogan

« Altijd twee wielen vooruit "Dit is de slogan van de fabrikant. We hebben de vrijheid genomen om het in het Frans te vertalen en het geeft dit "Altijd twee wielen vooruit". Dit is een prachtig woordspelletje om de de vooruitgang die het bedrijf heeft ten opzichte van zijn concurrenten, maar ook om te laten zien het belang van banden voor een motorrijder. Geef toe dat het onaangenaam zou zijn om met een lekke band in een afgelegen gebied te komen. Een motorfiets kilometers ver duwen is zeker niet het meest opwindende. Banden zijn daarom geen element dat verwaarloosd moet worden en wil aan de zijde staan van al Metzeler diegenen die er vertrouwen in hebben door ze te voorzien van topkwaliteit en betrouwbare banden.

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (5)

De visie Metzeler

De geschiedenis van de Duitse fabrikant gaat hand in hand met die van de motorfiets. Tot op de dag van vandaag worden motorfietsen nog steeds gerepareerd, wat betekent dat er nog steeds behoefte is aan banden. Dit is een van de parameters die ingenieurs in Metzeler gedachten houden wanneer ze werken, aangezien het bedrijf voortdurend originaliteit en innovatie moet aantonen om zich te onderscheiden van zijn vele concurrenten.

Innovaen autosport

De technologie Interact™ technologie

L Interact™ is een technologie waardoor de autobanden Metzeler aanstaande hoogwaardig in alle weersomstandigheden Hechting, weerstandsvermogen, beheersbaarheid, alles is aanwezig om ervoor te zorgen dat uw banden zijn uitgerust met maximale prestatie onder alle omstandigheden.

Motorfiets concurrentie

Banden: Metzeler welke te kopen en tegen welke prijs? Hier is de vergelijking! (6)

Metzeler ondersteunt de sportmensen in hun verschillende prijsvragen en heeft velen van hen al in staat gesteld om te schitteren. In 1930, Ernst Henne zijn motorfiets uitrusten met wedstrijdbanden die specifiek Metzeler zijn voor dit oppervlak om het wereldrecord van de ijssnelheid op 199,27 km/u te zetten. Ook onderweg heeft het Duitse merk veel krantenkoppen gehaald. Dit was het geval in 1947, met Schorsch Meier, die Duits kampioen van de wegrace werd, in 1961 met Sebastian Nachtmann, die de internationale zesdaagse Enduro-race met banden won, en Metzelerverschillende andere keren tussen 1973 en 1999. Metzeler Begeleidt elk jaar de motorrijders van de Tourist Trofee van het eiland Man. Het merk staat bekend om zijn gladde banden die zijn aangepast aan de racesport.

Het advies Tiregom over Metzeler

Het is lang geleden dat het Metzeler de bandenindustrie is binnengedrongen. Dankzij zijn jarenlange ervaring en zijn lidmaatschap van de reusachtige Pirelli, het Duitse merk heeft nog steeds veel te doen, ook al heeft het niets meer te bewijzen. Kwaliteit en prestaties zijn de pijlers van het bedrijf Motorrijders van over de hele wereld kunnen dus met een gerust hart de weg opgaan.. Innovatie in combinatie met de expertise van de ingenieurs van het bedrijf, die zelf geweldige motorrijders zijn, maakt het mogelijk om het volgende te verkrijgen perfecte banden met optimale kilometrage en slijtvastheid. Met een lange levensduur garanderen ze uw veiligheid over meerdere kilometers. De merknaam Metzeler is ons op verschillende punten overtuigend geweest en wij kunnen het u zonder enige twijfel aanbevelen, omdat het een goede keuze lijkt te zijn. Vergeet onderweg niet uw helm- en motorrijbewijs te vergeten voordat u uw banden gaat opwarmen! Metzeler

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated: 28/05/2023

Views: 6492

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.